Wat een algemene aannemer kan doen?

Gediplomeerde algemene aannemers kunnen een breed scala aan werkzaamheden uitvoeren. Het kan grondverzet, sanitair, elektrisch, funderingen, framing of dakbedekking zijn.

Wat een algemene aannemer kan doen?

Gediplomeerde algemene aannemers kunnen een breed scala aan werkzaamheden uitvoeren. Het kan grondverzet, sanitair, elektrisch, funderingen, framing of dakbedekking zijn. Maar algemene aannemers kunnen niet altijd aan alles werken. Algemene aannemers huren onderaannemers in om een specifiek deel van het project te voltooien.

Onderaannemers zijn meestal gespecialiseerd in één gebied, zoals sanitair, gipsplaat, HVAC, vloeren, schilderen of timmerwerk. Onderaannemers kunnen zelfstandigen of werknemers van een onderaannemingsbedrijf zijn. Kortom, algemene aannemers coördineren en voeren de bouw van grotere woningprojecten uit. Deze persoon, team of firma sluit het primaire contract aan met een eigenaar van een onroerend goed en draagt de verantwoordelijkheid om toezicht te houden op het project.

Een algemene aannemer is de bouwmanager, verantwoordelijk voor het dagelijkse toezicht op de site, het beheer van alle leveranciers en onderaannemers en de primaire communicator aan alle betrokkenen tijdens een bouwproject. Aannemers hebben bijna altijd een vergunning van hun staat en moeten ervoor zorgen dat hun werk voldoet aan de codevereisten. Een algemene bouwaannemer kan ook een contract sluiten voor speciaal werk, maar moet in het bezit zijn van een speciale vergunning voor dat werk of daadwerkelijk een speciale aannemer het werk laten doen. De enige uitzondering is als de baan meer dan twee soorten werk aan een gebouw vereist.

Dan is het passend dat een erkende algemene aannemer contracteert voor en toezicht houdt op het hele project. Als uw keukenverbouwing bijvoorbeeld loodgieterswerk, elektriciteit en timmerwerk onder één contract omvat, moet u een erkende aannemer van B General Building inhuren. Onder deze omstandigheden kan een B-aannemer al het werk aan een gebouw uitvoeren of delen van de baan uitbesteden aan aannemers met speciale licenties. Kortom, een algemene aannemer beheert alle bewegende delen die het mogelijk maken om van begin tot eind een bouwproject te maken.

Op de meeste werklocaties neemt de hoofdaannemer een leidinggevende rol op zich, terwijl onderaannemers de vereiste arbeid voltooien. Houd er ook rekening mee dat een beproefde algemene aannemer zoals Corr, of bijna elke ervaren aannemer van high-end woonhuizen, ook meer experimentele bouwwerken zal hebben behandeld, waardoor ze beter zijn in het aanpakken van out-of-the-box problemen die zich voordoen. Een hoofdaannemer, hoofdaannemer of hoofdaannemer is verantwoordelijk voor het dagelijkse toezicht op een bouwplaats, het beheer van verkopers en beroepen, en de communicatie van informatie aan alle betrokken partijen tijdens een bouwproject. We hebben een gids per staat samengesteld voor licenties voor algemene aannemers waarin de voordelen van licentievoorschriften worden onderzocht, evenals de straffen voor aannemers zonder vergunning.

Lees verder om meer te weten te komen over de rol die algemene aannemers spelen in de bouw, hoe u kunt bepalen of een GC vereist is, en hoe algemene aannemers een vergunning hebben en betaald. Over het algemeen betekent dit dat als een aannemer als „gebonden” wordt beschouwd, dat de huiseigenaar financieel wordt beschermd als de aannemer de klus niet voltooit. Om een algemene aannemer in Californië te worden, moet u voldoen aan meerdere vereisten die zijn uiteengezet door het California Department of Consumer Affairs Contractors State License Board (CSLB), inclusief onderwijs. Of u er nu voor kiest om contractanten in dienst te nemen of niet, Corr adviseert om samen te werken met een algemene aannemer die uw budget in realtime actief kan beheren, meerdere redelijke biedingen van onderaannemers kan doen en uw budget zal bijwerken elke keer dat een factuur wordt uitgegeven.

Hoewel algemene aannemers een vergunning kunnen krijgen met alleen een middelbare schooldiploma, hebben veel aannemers een diploma in bouwbeheer, civiele techniek of bouwwetenschap. Als u bijvoorbeeld alleen dakbedekking of loodgieterswerk nodig heeft, wilt u misschien een aannemer inhuren met een vergunning voor die specifieke specialiteit. Om een vergunning te krijgen bij Californië, moeten aannemers ten minste vier jaar ervaring hebben met werken als of met een aannemer in het veld. Bovendien staan hoofdaannemers die voornamelijk met overheidsinstanties werken bekend als „hoofdaannemers”.

Hoewel algemene aannemers belangrijk zijn voor het beheer van het totale bouwproces, zijn ze niet de enige aannemers of managers in de bouw. Hoewel veel aannemers vaardigheden hebben op verschillende gebieden, zijn algemene aannemers vaak timmerlieden van beroep, bijvoorbeeld vakbondsvoorschriften verhinderen hen vaak om op meer dan één gebied te werken. .