Hoe onderhandel je een nieuw dak bij de verkoop van een huis?

Meestal vervang je het dak na het sluiten, wat geweldig is omdat je volledige controle hebt. Ten slotte moet u alles schriftelijk krijgen, inclusief het bedrag van het krediet van de verkoper.

Hoe onderhandel je een nieuw dak bij de verkoop van een huis?

Meestal vervang je het dak na het sluiten, wat geweldig is omdat je volledige controle hebt. Ten slotte moet u alles schriftelijk krijgen, inclusief het bedrag van het krediet van de verkoper. Zoals altijd is het het beste om een offerte te krijgen van een specifieke dakdekker die u vertrouwt of van drie gekwalificeerde dakdekkers. Aangezien er twee partijen bij deze beslissing zullen zijn, is het het beste om drie offertes te krijgen, zodat geen van beide partijen het gevoel heeft dat ze zijn gemanipuleerd.

De eerste stap is om de verkoper ervan te overtuigen dat hij de kosten van het vervangen van het dak moet betalen. Uw zaak wordt geholpen door de huisinspectie, die eventuele problemen met het dak zal identificeren. Als u een makelaar gebruikt, moeten zij u kunnen helpen onderhandelen. Uw makelaar kan de verkoper voorstellen dat met de bekende dakproblemen het onwaarschijnlijk is dat ze het huis voor zoveel verkopen zonder op het dak te onderhandelen.

Zo diep in het verkoopproces wil de verkoper waarschijnlijk niet opnieuw beginnen met een nieuwe koper, omdat het dak nog steeds een probleem zou zijn met een andere koper. Als u de dakinspectie aanvraagt, kunt u de verkoper er mogelijk voor laten betalen en deze repareren voordat u sluit. Als u het werk liever zelf laat doen, kunt u onderhandelen over een lagere prijs op basis van de kosten van de dakvervanging. Voordat u een beslissing neemt, moet u met uw verzekeringsmaatschappij praten over wanneer dit moet worden voltooid om de dekking te beginnen.

Uw twee belangrijkste opties bij het onderhandelen over een nieuw dak op een huis dat u koopt, zijn om korting op het huis te krijgen of om de verkopers te laten betalen voor de dakvervanging. Zodra u en de verkoper het eens zijn geworden over wie de nieuwe dakinstallatie zal betalen en de plicht om toezicht te houden op het project op u valt, moet u zich voorbereiden om te onderhandelen met een dakbedekkingsbedrijf. En begrijp van uw kant dat de huidige huiseigenaar het dak had kunnen vervangen door 3-tabbladen of andere basisdakbedekkingsmaterialen voordat ze het huis opzetten. In een geval waarin dit huis in kwestie een paar reconstructies nodig heeft, waarschijnlijk een nieuw dak moet worden gebouwd als gevolg van schade, kan de koper vervolgens verder onderhandelen over de prijs van de woning op de kosten van het nieuwe dak dat zou worden gereconstrueerd.

Hoewel dakbedekkingsmaterialen slechts 40% van de volledige installatiekosten voor dakbedekking uitmaken, zijn hun kosten nog steeds hoog. Terwijl je naar het huis verhuist, zou je zeggenschap moeten krijgen over het soort dak dat is geïnstalleerd, maar om de deal een beetje zoeter te maken voor de verkoper, wil je misschien rustig aan doen met de dure materialen, ontwerpen en aannemers. Een dakdekker laat u weten of het dak in topvorm is of dat reparaties moeten worden uitgevoerd, of zelfs - * hijg* - een vervangend dak nodig is. Als het u lukt om het aankoopproces te doorlopen zonder een dakinspectie, wilt u misschien toch een idee hebben van de staat van het dak wanneer u met de verkoper over de prijs onderhandelt.

Bij het onderhandelen over de dakvervanging moet worden bepaald hoe het dakbedekkingsbedrijf zal worden betaald, hoeveel van de kosten elke partij zal dragen en wat, als er iets is, zal worden toegevoegd aan de aankoopprijs. Zodra u een lijst heeft met dakbedekkingsaannemers die in uw omgeving werken, rangschikt u ze in volgorde van hun reputatie. Een andere populaire optie (en waarschijnlijk uw beste optie) is om de verkoper de kosten van dakinstallatie te laten aftrekken van het overeengekomen aanbod op het huis, zodat u het verschil kunt gebruiken om zelf een dak te laten installeren na het sluiten. De verzekeringsmaatschappij van de geldschieter of de huiseigenaar kan een dakinspectie eisen als wordt vermoed dat het dak oud is of ernstige schade heeft opgelopen.

Dus, als je het huis van je dromen hebt gevonden, maar het dak is meer een nachtmerrie, laten we verder bespreken hoe je over een nieuw dak kunt onderhandelen bij het kopen van een huis. Om uw koopvoorwaarden een sterke basis te geven, moet u ervoor zorgen dat de dakbedekkingsspecialist die u hebt ingehuurd om de inspectie uit te voeren een gedetailleerd overzicht geeft van wat er precies mis is met het huidige dak. Als u voor deze actie kiest, zorg er dan voor dat u schattingen krijgt van aannemers over wat de dakbedekkingskosten zullen zijn. Wanneer een dakbedekkingsbedrijf betrokken begint te raken bij het proces, moet u het met de verkoper eens zijn over hoe en wanneer het dakbedekkingsbedrijf wordt betaald.

.