Hoe weet je of dakdekkers het goed doen?

Hoe te verifiëren of uw dakdekkers het goed hebben gedaanUw dak bevat druppelrandknipperen. Je dak ziet er gelijkmatig en uniform uit.

Hoe weet je of dakdekkers het goed doen?

Hoe te verifiëren of uw dakdekkers het goed hebben gedaanUw dak bevat druppelrandknipperen. Je dak ziet er gelijkmatig en uniform uit. Ze verlaten het werkgebied zoals ze het hebben gevonden. Een snelle, visuele inspectie vanaf de grond zou eventuele uniformiteitsproblemen aan het licht moeten brengen, waaronder de dakveroudering in sommige secties anders dan in andere.

Zoek ook naar ontbrekende of gebarsten gordelroos. De aanwezigheid van vlekken duidt vaak op lekkage, wat een eenvoudige oplossing zou kunnen zijn als het een geïsoleerd probleem is. Onder normale omstandigheden slijt een dak gelijkmatig langs elke afzonderlijke zijde. Dit geldt zelfs als de ene kant naar het weer kijkt en de andere er weg van.

Controleer vaak je dak om er zeker van te zijn dat één kant niet te snel slijt. Nadat de dakaannemers klaar zijn met het werken aan uw dak, moet u goed kijken hoe het dak eruitziet. Hoewel dit misschien een voor de hand liggend lijkt om te doen, doen de meeste mensen geen grondige visuele inspectie van hun dakinstallatie zodra het project is voltooid. Zorg er bij het analyseren van het werk van de dakaannemers voor dat het dak er overal uniform uitziet.

Elke oneffenheid betekent dat je te maken hebt met een slechte dakbedekking. Als de dakspanen niet uniform zijn of de daklijn doorhangt, was de dakbedekking slordig. Goede dakdekkers die hun zout waard zijn, zullen je gordelroos altijd goed vastspijkeren en overmatige overhang voorkomen. Wanneer correct geïnstalleerd, hangen de randen van uw gordelroos ongeveer 1 1 ½ over een dak, of ongeveer ½ ¾ voor het knipperen van de druppelrand.

Als je teveel hebt, kunnen gordelroos met te veel wind afblazen. Als je niet genoeg hebt, kan er water in hark- of fasciaplaten druppelen. Merk je dat sommige van je gordelroos naar boven komen, glijden of gewoon scheef hangen? Dan is de kans groot dat uw dakbedekking slecht is geïnstalleerd en moet worden geïnspecteerd. Als je naar het dak van je huis kijkt en merkt dat de daklijnen niet uniform zijn en in plaats daarvan doorhangen, heb je een probleem.

Doorhangende daklijnen zijn gemakkelijk vanaf de grond te herkennen, omdat een goed geïnstalleerd dak altijd volledig recht en zelfs qua uiterlijk zal zijn. Als u merkt dat er gebieden zijn die doorhangen, kan de omlijsting problematisch zijn of kan er dakdekrot zijn. Dit betekent dat uw dakbedekkingsaannemer niet de nodige stappen heeft ondernomen om uw oude dak voor te behandelen en te beoordelen voordat u met een nieuwe installatie begon. Bel een ervaren dakaannemer voor een inspectie om verdere schade te voorkomen.

Veel slechte dakbedekkingen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door een visuele inspectie uit te voeren, voornamelijk vanaf de grond. Meestal kunnen dergelijke zichtbare borden lang na de installatie van het dak verschijnen en kunnen ze te wijten zijn aan erosie of stormschade. Sta niet toe dat uw dakdekker oude dakventilatieopeningen hergebruikt, want net als uw oude flitser komen de spijkers die in de dakopeningen worden gedreven mogelijk niet in lijn met de oude gaten, wat tot lekken kan leiden, en daarom is het vervangen van oude ventilatieopeningen door nieuwe een vereiste. Als u doorhangende daklijnen opmerkt, dakspanen anders van kleur zijn, of een deel van uw dak verschilt van de rest, heeft de dakdekker mogelijk hoeken van of geen materialen meer en heeft hij alles gebruikt wat ze op dat moment bij de hand hadden.