Hoeveel bundels gordelroos zijn er nodig om 1000 vierkante meter te bedekken?

Volgens de algemene vuistregel hebt u 3 bundels van standaardformaat asfaltshingles met 3 tabs of 4 bundels architecturale gordelroos nodig voor een dak van 100 vierkante meter. Dus voor een zadeldak van 1000 vierkante meter heb je 30 bundels gordelroos nodig.

Hoeveel bundels gordelroos zijn er nodig om 1000 vierkante meter te bedekken?

Volgens de algemene vuistregel hebt u 3 bundels van standaardformaat asfaltshingles met 3 tabs of 4 bundels architecturale gordelroos nodig voor een dak van 100 vierkante meter. Dus voor een zadeldak van 1000 vierkante meter heb je 30 bundels gordelroos nodig. Voor een zadeldak van 1200 vierkante meter heb je 36 bundels gordelroos nodig. Aangezien er zesentwintig gordelroos zijn in een bundel van twintig jaar gordelroos (wat prima is voor starters en randen), deel het resultaat door zesentwintig.

Voor het aantal nokkappen vermenigvuldigt u de lengte van de heup of rand met twaalf en deelt u deze door vijf. Dit huis is 1000 vierkante meter groot. Het vereist 18 vierkanten gordelroos. Gambrel-daken hebben verschillende hellingen en configuratiehellingen, maar over het algemeen is het dakoppervlak ongeveer twee keer de voetafdruk in vierkante meters.

De meest nauwkeurige manier om te berekenen hoeveel bundels gordelroos je nodig hebt, is door op het dak te staan en elk dakvlak te meten. Sommige speciale soorten asfaltshingles groter of dikker vereisen mogelijk 4 palen per vierkante voet, maar de maximale afmeting van de dakwanden is 3 palen om het dak van 100 vierkante meter te bedekken. De gemiddelde rol dakleer van 15 pond beslaat ongeveer 400 ft2, of 4 vierkanten, terwijl de gemiddelde rol van 30 pond dakleer ongeveer 200 ft2 of 2 vierkanten bedekt. Berekenen hoeveel gordelroos je nodig hebt voor je dak lijkt sterk op het berekenen hoeveel tapijt je nodig hebt voor je vloeren of hoeveel behang je nodig hebt voor je muren; bepaal eenvoudig het oppervlak van het dak en deel door het gebied dat wordt bedekt door elk pakket gordelroos.

Dakbedekkingsaannemers schatten projecten en materialen per vierkant, dus het is cruciaal om deze meting te vinden om de benodigde hoeveelheid materiaal nauwkeurig te schatten. Voor een gemakkelijk op en over, beloopbaar zadeldak vermenigvuldigt u de voetafdruk van het dak met 1,3 om de vierkante beelden van uw dak te krijgen. Sommige speciale stijlen van asfaltshingles die groter of dikker zijn, vereisen mogelijk 4 bundels per vierkant, maar de overgrote meerderheid van dakshingles zijn drie bundels om 100 vierkante meter dak te bedekken. Steilere daken hebben doorgaans meer dakspanen nodig om het gebied goed te bedekken, wat een duurdere dakrekening betekent.

Hoewel dakbedekkingsprojecten per plein worden geschat en verkocht, wordt dakbedekkingsmateriaal vaak niet in stappen van 1 vierkante meter verkocht. Roofing Quote Footage verschilt van vierkante beelden voor thuis Afhankelijk van waar de bron vandaan komt, wordt de basis bepaald waarop het geschatte aantal daken wordt berekend. Bereken de grootte van uw dak en schat hoeveel bundels dakspanen, rollen vilt en vierkanten dakbedekkingsmateriaal u nodig heeft voor een nieuw dak. Toen je het had over dakbedekking gaat over het gebruik van de term „vierkant „, een „vierkant gelijk aan 100 vierkante meter dak of een gebied van 10 voet bij 10 voet.

Complexe daken vereisen vooral extra gordelroos om te snijden om over lastige dakranden en hoeken te passen. Deze cijfers helpen bij het vinden van de dakhellingsvermenigvuldiger, waarmee u vervolgens het totale oppervlak kunt vinden door deze te vermenigvuldigen met het gebied dat door uw dak wordt bedekt. Een zeer steil dak op een zolder van 1.000 vierkante meter heeft bijvoorbeeld meer dakspanen nodig dan een lager schuin dak op zolder van dezelfde grootte.