Hoeveel is vierkant op een dak?

Eén dakvierkant, of vierkant dakshingles, is de hoeveelheid materiaal die nodig is om 100 vierkante meter dakoppervlak te bedekken. De term wordt door aannemers, fabrikanten en leveranciers gebruikt als korte hand om de grootte van een dak te beschrijven.

Hoeveel is vierkant op een dak?

Eén dakvierkant, of vierkant dakshingles, is de hoeveelheid materiaal die nodig is om 100 vierkante meter dakoppervlak te bedekken. De term wordt door aannemers, fabrikanten en leveranciers gebruikt als korte hand om de grootte van een dak te beschrijven. Een dak van 1.800 vierkante meter is bijvoorbeeld 18 vierkant. Een dakvierkant is een maat, maar het heeft niets te maken met vierkante voet, meter, werven of mijlen.

Een dakvierkant wordt vaak gebruikt door dakbedekkingsbedrijven en komt ongeveer overeen met 100 vierkante voet. Deze meting verandert niet, of het nu gaat om een vierkant gordelroos of een vierkant zeil. Dit komt omdat dakpleinen worden gebruikt om het berekenen van de kosten van materialen en arbeid gemakkelijker te maken dan wanneer u vierkante meter of werven zou moeten gebruiken. In plaats daarvan is een vierkant een geheel eigen maatstaf.

Eén dakvierkant is gelijk aan 100 vierkante meter. Simpel gezegd, de term „dakvierkant” verwijst naar 100 vierkante meter dak. Een dak van 2.000 vierkante meter is bijvoorbeeld gelijk aan ongeveer 20 dakvierkanten. Deze cijfers zijn handig om te weten omdat veel aannemers de term „kosten per vierkant” gebruiken wanneer ze een projectraming geven.

Het aantal dakpleinen bepaalt ook hoeveel materiaal uw dakvervangingsproject nodig heeft. Een dakplein is gelijk aan 100 vierkante meter van het dak. Iets wat veel mensen verrast zijn om te horen wanneer ze voor het eerst beginnen met het onderzoeken van dakbedekkingsbehoeften, is dat dakdekkers hun eigen meeteenheid hebben op het dakplein. Om in te schatten hoeveel dakbedekkingsmateriaal u nodig heeft, zoals bundels architecturale dakspanen of rollen onderlaag van synthetische dakbedekking, moet u de totale vierkante meters van het dakoppervlak kennen.

Voor een gemakkelijk op en over, beloopbaar zadeldak vermenigvuldigt u de voetafdruk van het dak met 1,3 om de vierkante beelden van uw dak te krijgen. Voor een steil en complex dak vermenigvuldig je de voetafdruk van het dak met 1,6 om de vierkante beelden van je dak te krijgen. Bereken het dakvierkant tot vierkante voet waarde - Dit is misschien wel het eenvoudigste deel van het proces, verdeel de vierkante meters door 100, bijvoorbeeld als je 1000 vierkante meter dakbedekking nodig had, zou je een vierkant dakbedekking aan materiaal nodig hebben. De vierkante maatvorm van dakbedekking wordt alleen gebruikt in de dakbedekking- en bouwindustrie.